Kékfény

Tiszacsege ismét bekerült a hírekbe.

A bősz, liberálisnak éppen nem nevezhető kommentelőknek a „Tiszacsege”, „polgári fiatalember”, „98 éves áldozat”, „10 ezer forint kézpénz, és egy üveg ital” kulcsszavakból egyértelművé vált, hogy az azóta már le is tartóztatott gyanúsítottak, cigányok.

Már csak arra lennék kíváncsi, hogy honnan rendelkeznek ilyen pontos információkkal az elkövetők etnikai hovatartozásáról? A hírben mindössze annyi információ található, hogy polgáriak.

Azt biztosan nem tudják, hogy aznap este (2007.08.04.) Tiszacsegén, a Csege-napok rendezvény keretén belül, P-Mobil koncert volt. Ennek a koncertnek a közönsége körülbelül ugyanúgy viszonyul a cigányokhoz, mint a kommentelők. Vagy ne általánosítsak?

Dehogynem. Hisz Ők is azt tették. Kíváncsi lennék arra is, hogy hányuk tudja, hol van egyáltalán Tiszacsege. Egyik másik, szerintem, még a Tisza elhelyezkedésével sincs tisztában. Melyikük járt a Hortobágy ezen sarkában? És melyiküknek volt személyes összeütközése tiszacsegei (egyeki, újszentmargitai, polgári), bármely etnikumba tartozó emberrel. Biztos vagyok benn, hogy egyikük sem.

És mik lettek volna a kommentelők reakciói, ha a hírből mondjuk az derül ki, hogy az áldozat volt cigány, és az elkövetők tényleg a P-Mobil koncertről mentek az öreghez?

Comments are closed.