Egyszerre több különböző verziójú Firefox futtatása

Mióta (újra) beindult a bönégszők fejlesztése, fejlődése örök kérdés a visszafelé kompatibilitás (ugye az IE6-ot még mindig kerülgetjük, mint egy soha ki nem kopó szégyenfoltot).

Firefox különböző verzióinak telepítése nem volt probléma. A profilok alkalmazásával eddig is megoldható volt, hogy a különböző verziók a kiegészítéseket külön kezeljék. De rendkívűl kényelmetlen volt, – nekem legalábbis nagyon – hogy nem tudtam egyszerre megnézni egy-egy változtatást a különböző verziókban. FF2 elindít, URL beír, megviszgál, bezár, FF3 elindít, URL beír, megvizsgál. Most ráadásul még a 3.5 is megjelent, így további elemmel bővült a teszt környezetek száma.

Szerencsére Mozilláéknál gondolhattak valami hasonlóra, amit nemrég fedeztem fel. Ez pedig a -no-remote kapcsoló. Ezzel a kapcsolóval vehetjük rá, a rókát, hogy ne akarjon a már futó szálhoz új ablakot nyitni, hanem egy teljesen új folyamatot indítson.

Szóval a menü bejegyzéseim a következőképp néznek ki:

/opt/firefox2/firefox -no-remote -P "ff2"
firefox-3.0 -no-remote -P "ff3" %u
firefox-3.5 -no-remote -P "ff35" %u

Már csak az IETester-t () kellene valahogy wine alatt beindítani és teljes lenne a repertoár.

Posted in firefox, geek, linux | Egyszerre több különböző verziójú Firefox futtatása bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Comments are closed.