Xfce: Első benyomások

A régi (kb. 3 éves) Acer Travelmate 233XV laptopot is átállítottam a nyár elején Ubuntura. Eddig Gnome volt az alapértelmezett felület rajta, de az elmúlt pár napban valami elállítódott, és egyik program ment tönkre a másik után, és rettenet lassulást produkált.

Winchester chere csere előtt adtam egy esélyt az Xfce ablakozónak is, mondván ha mást nem egy kis memóriát legalább spórolhatunk.

Hogy gyorsan és fájdalommentesen legyek túl a telepítgetésen egyszerűen a xubuntu-desktop csomagot toltam fel:

vince#:#ipzSF#:#laptop:~$ sudo apt-get install xubuntu-desktop

Miután sikerült elindítani az új környezetet, és alapértelmezetté tenni, egy óra alatt sikerült beállítgatni a legfontosabbakat (betűméret, asztalon megjelenő ikonok, panelen kötelező alkalmazás indítók elhelyezése).

Az első benyomás az, hogy tényleg sokkal fürgébb mint a Gnome. A laposon még jobban is mutat az alapértelmezett dekoráció (ablakkeret, színséma, ikon szett, stb.), bár ezt lehet, hogy csak az újdonság ereje mondatja.

Érdekesmód A hetek óta el nem induló wine-os alkalmazások is csont nélkül indulnak, fél, harmad annyi idő alatt, mint eddig. A memória használatot még nem elemeztem ki, de az biztos, hogy nem kerreg annyit a szegény 30 gigás Toschiba lemez, mint eddig.

2 Responses to Xfce: Első benyomások

  1. Pingback: Blogocska

  2. Pingback: Mit használok a gépemen?